duminică, mai 19, 2024

Îmbunătățirea condițiilor pentru animalele de companie – Ramona Ioana Bruynseels, candidat primăria sector 1

Situația Curentă: Nevoia de îmbunătățire a condițiilor pentru animalele de companie în Sectorul 1

În Sectorul 1, există o nevoie acută de îmbunătățire a condițiilor de viață pentru animalele de companie, în special pentru pisici și câini. Aceasta include atât îmbunătățirea infrastructurii existente, cât și implementarea unor noi strategii de gestionare a animalelor fără stăpân.

Probleme identificate

Deși există un interes crescut pentru bunăstarea animalelor, lipsesc facilitățile adecvate pentru adăpostirea și îngrijirea acestora. De asemenea, vehiculele folosite pentru transportul animalelor sunt învechite și nu sunt adecvate pentru străzile înguste din sector.

Soluții propuse de Ramona Ioana Bruynseels

Campanii de adopție și sprijin pentru animale

Campanii de adopție

Voi iniția campanii regulate de adopție pentru a încuraja locuitorii Sectorului 1 să adopte animale de companie, reducând astfel numărul animalelor fără stăpân de pe străzi.

Modernizarea transportului pentru animale

Planific achiziția de dubite moderne, de dimensiuni mici și cu consum redus de energie sau electrice, pentru a facilita transportul animalelor în condiții optime, respectând nevoile specifice ale străzilor din sector.

Crearea de spații de joacă pentru animale

Voi dezvolta țarcuri în toate parcurile din Sectorul 1, oferind astfel locuri sigure și adecvate pentru socializarea și joaca animalelor.

Informare și sterilizare

Voi organiza campanii de informare privind importanța sterilizării și voi oferi sterilizări gratuite pentru a controla populația de animale fără stăpân.

Construcția de adăposturi specializate

Adăpost pentru căinii comunitari

Voi construi un adăpost modern pentru căinii comunitari, unde aceștia să beneficieze de condiții de dresaj, facilitând astfel procesul de adopție. Adăpostul va include și o secțiune dedicată pisicilor, fiind primul de acest gen din sector.

Sancțiuni pentru neglijența proprietarilor

Propun implementarea unui sistem de amenzi pentru proprietarii care nu își sterilizează animalele sau nu le îngrijesc corespunzător, pentru a promova responsabilitatea și respectul față de viețuitoare.

Prin aceste măsuri, Sectorul 1 va deveni un exemplu de bună practică în ceea ce privește îngrijirea și protecția animalelor de companie. Inițiativele mele vizează nu doar îmbunătățirea calității vieții animalelor, dar și a calității mediului urban pentru toți locuitorii sectorului. Angajamentul meu este de a construi un mediu în care fiecare animal să fie respectat și protejat.