joi, noiembrie 21, 2024

Romanii petrec cele mai multe ore la serviciu!

Când vine vorba de ziua de muncă, românii se numără printre cei care petrec cele mai multe ore la serviciu din toată Europa. Acest lucru nu este doar o presupunere – cifrele vorbesc de la sine.

Ce spun cifrele despre orele petrecute de români la serviciu?

Românii sunt printre cei mai muncitori europeni, iar această afirmație este susținută de datele oferite de Eurostat, care arată că petrecem mai mult timp la serviciu decât majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. Cu o medie de peste 40 de ore lucrate săptămânal, stăm la serviciu cu 3 ore mai mult decât media europeană și cu 7 ore mai mult decât locuitorii din Țările de Jos.

Din păcate, pare că există o discrepanță între efortul depus și remunerația primită. Conform unor sondaje recente, aproape jumătate dintre români se declară nemulțumiți de nivelul lor de salarizare.

Există o mulțime de persoane care își caută un loc de muncă decent. Dacă ești și tu printre aceste persoane, îți recomandăm să-ți îndrepți atenția spre o agentie recrutare Bucuresti, sau din oricare alt oraș din țara noastră. În colaborare cu acești specialiști, îți vei găsi un job cu un salariu de care să fii mulțumit și condiții de muncă excelente. În acest sens, ABC Huma Capital se evidențiază drept o agentie headhunting și de alte servicii de recrutare de încredere, care a dezvoltat proiecte de recrutare pentru mai mult de 190 companii din România. 

Părerea experților referitoare la statistica orelor petrecută la muncă de către români

Efortul depus la locul de muncă este important, însă nu întotdeauna numărul de ore lucrate este indicatorul cel mai relevant al productivității. Acest lucru este adus în discuție de către specialiștii în resurse umane, care subliniază că eficiența în desfășurarea activităților are un rol important în percepția asupra compensației financiare.

Este adevărat că există situații în care stăm peste program și facem ore suplimentare, dar fără a traduce automat acest lucru într-o productivitate mai bună. De multe ori, acest lucru poate fi rezultatul unei gestionări ineficiente a timpului sau a lipsei unui plan clar de lucru. În astfel de cazuri, orele suplimentare sunt mai degrabă o sursă de stres și oboseală decât un factor de creștere a productivității.

Pe de altă parte, există și situații în care putem realiza cu succes sarcinile care trebuie făcute într-un timp mai scurt, chiar dacă nu stăm la serviciu atât de mult. Acest lucru este posibil atunci când ne concentrăm pe procesele de lucru și ne folosim resursele disponibile în mod inteligent.

Statisticile vorbesc de la sine: românii petrec în medie mai multe ore la serviciu decât majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. Totuși, este important să reții că timpul petrecut la serviciu nu este singurul indicator al succesului în carieră.